Bohumil Hrabal: Bambini di Praga 1947. Groteskní příběhy party falešných pojišťováků

Rozsáhlá povídka Bambini di Praga 1947 je textovou koláží grotesek pojišťovacích agentů Opory ve stáří. Z prózy Bohumila Hrabala čte Oldřich Kaiser.

Připravil: Jiří Vondráček
Hudba: Jiří Litoš
Režie: Aleš Vrzák
Natočeno: 2014

Povídka nás zavede do roku 1947, doby, kdy narůstá strach z likvidace drobných živností a je tak snadné nalákat malé obchodníky a řemeslníky na pojištění "Opory ve stáří". Groteskní příběhy party falešných pojišťováků, kteří nakonec sami naletí.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

Rozsáhlá povídka Bambini di Praga 1947 je textovou koláží grotesek pojišťovacích agentů Opory ve stáří. Plná gagů a heců, plná živočišnosti, ale také, jak tomu u Hrabala je pravidelně, prosáklá soucitem, vrcholnou empatií k lidským slabostem. A také nostalgií ke světu, který s rokem 1948 zmizel a už ho nepůjde, bez porušení podstaty látky, vrátit zpátky.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio