„Bohdalka má vždycky pravdu.“ Milan Kňažko o společném hraní s Jiřinou Bohdalovou, politice i vkusu

21. červenec 2022

Milan Kňažko s Jiřinou Bohdalovou excelují v divadelní hře Gin Game z prostředí seniorského domu. „Myslím, že nám to na tom jevišti docela dobře hraje,“ pochvaluje si slovenský herec a politik v Blízkých setkáních. Jak se ocitl na golfu na Mauriciu? Mají se slovenští důchodci dobře? Byly to ztracené roky v politice? Chtěl do ní vůbec? Na kolik kategorií dělí prezidenty? Jaký je vkus současného diváka a posluchače? Poslechněte si v audiu.

„Když jsme začali hru Gin Game zkoušet, řekl jsem jí: Moc si tě vážím, mám tě rád a známe se léta. Kdyby byl mezi námi nějaký rozpor, domluvme se, že ty máš vždycky pravdu. Budu ti říkat komise a můžeš třeba i hlasovat, i když jsi sama. Prostě když bude problém, máš pravdu. A takhle to i vypadalo až na několik výjimek,“ popisuje se smíchem Milan Kňažko.

„Je to mimořádná herečka s velkým pochopením pro partnera. A taky je to dobrá hra. Končí úsměvně, ale i tak trochu smutně. Jako sám život.“

Kdyby v televizi dávali záznam hry, asi by se nedíval. „Nenahradí to živé divadlo. Není to ani film, ani televizní inscenace, ani divadelní představení. Ale je lepší mít záznam, než to představení nevidět,“ uzavírá herec v Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související