Bizoni, vlak plný chutí i nebezpečná ryba. Grand Restaurant Festival je tu

13. leden 2014

Nejvíce sebevražd se dnes páchá vidličkou a nožem, varuje citát na internetových stránkách Grand Restaurant Festivalu. Výmluvně tak ilustruje skutečnost, že česká gastronomie má stále ještě co dohánět. I v českých restauracích si ovšem pochutnáte, jen vědět, kam zajít. Od 15. ledna do 28. února si můžete pochutnat v těch nejlepších českých restauracích na speciálních degustačních menu.

V té době se totiž bude v 83 restauracích po celém Česku konat Grand Restaurant Festival, jehož je Radiožurnál mediálním partnerem. Hlavním organizátorem je známý propagátor dobrého jídla, autor stejnojmenného průvodce po nejlepších českých restauracích Pavel Maurer, který pravidelně radí posluchačům Radiožurnálu, jak nejíst blbě.

„Letos jsme záměrně zredukovali počet restaurací o dvacet, tak aby se zvýšila kvalita,“ zdůrazňuje Pavel Maurer. „Na poslední chvíli se nám přihlásili i z Královéhradeckého kraje, který jsme jako jediný neměli obsazen,“ dodává.

Čtěte také

Také letošní ročník festivalu bude doslova „Mňam!“ Organizátoři pro návštěvníky připravili jedinečné chuťové kombinace, dokonale sladěná menu, ale také gastronomický adrenalin, chuťové experimenty i syrové pokrmy.

Šéfkuchaři vybraných restaurací budou návštěvníky festivalu zvát na jedno- až tříchodové degustace. V nabídce je také Mňam balíček zahrnující festivalovou degustaci pro dva, ubytování v luxusním hotelu se snídaní, relaxační a wellness procedury, prohlídku profesionální kuchyně a mnoho dalšího.

Mňam vlak vás zase sveze do pivních lázní v Rožnově pod Radhoštěm, cestou ochutnáte nejen regionální kuchyni, ale také nejvybranější delikatesy kuchařských mistrů. Těšit se můžete na zastávku s degustací v Ostravě, na příjemnou procházku po rožnovském skanzenu i pivní lázeň v závěru dne. Originální, nejen gastronomický zážitek slibuje také svezení tematickými Mňam busy.

Nabídka festivalu je bohatá, ale kdo zaváhá… Festivalovou degustaci v některém z nabízených termínů si můžete rezervovat na internetových stránkách festivalu.

autor: and
Spustit audio