Bezlepkový velikonoční beránek. Připravte si recept z Ranní Dvojky
Napsala nám posluchačka z Ústí nad Orlicí, že by si ráda zapsala recept na bezlepkového beránka, který zazněl v Ranní Dvojce.
- 2 hrnky samokypřící bezlepkové směsi (300 g)
- 1 hrnek cukru krystal (220 g)
- 3 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 200 g 12% smetany
- 1 sáček vanilkového cukru
- špetka soli
- olej na vymazání keramické formy na beránka
- rýžová mouka hladká na vysypání keramické formy na beránka
Posluchačce jsme recept poslali a vy o něj také nepřijdete. Z bílků vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Ve druhé míse vyšleháme žloutky s cukry, smetanou a moukou. Do vaječné směsi opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků. Beránkovou formu vymažeme olejem a vysypeme hladkou rýžovou moukou.
Do beránkové keramické formy nalijeme směs a přikryjeme druhou stranou beránka. Vložíme do studené trouby, kterou nastavíme na 180 °C a cca 60 minut pečeme. Pak vytáhneme z trouby a necháme ještě 20 minut ve formě chladnout.
Namočíme si utěrku do studené vody a položíme na formu beránka. Po dalších cca 20 minutách sundáme poklop a vyklopíme. Beránka můžeme pocukrovat, potřít čokoládou nebo ozdobit jinak.
Související
-
S Ranním špekem je to jako na houpačce, někdy jste nahoře, někdy dole. Houpačka ale odpovědí není
Každý den od pondělí do pátku pro vás na Dvojce připravujeme Ranní špek. Hravou hádanku pro dobré vstávání.
-
Nejsem vidět, ale můžete mě slyšet. Jsem prostě Ranní špek „na druhou"
Každý den od pondělí do pátku pro vás na Dvojce připravujeme Ranní špek. Hravou hádanku pro dobré vstávání.
-
Mám ocelové čelisti, ale umím vykouzlit úsměv. Uvidíte, že dnešní špek vykouzlí úsměv na tváři i vám
Každý den od pondělí do pátku pro vás na Dvojce připravujeme Ranní špek. Hravou hádanku pro dobré vstávání.