Beth Hart – War In My Mind (2019)

13. červenec 2022

Blyštivé hudební ceny se každý rok rozdávají stejně nablýskaným popovým hvězdám, ale opravdové perly najdeme jinde. Jednou z nich je bezpochyby strhující hlas americké zpěvačky Beth Hart.

Širší publikum si jí poprvé všimlo díky jedné dnes už nepodstatné písničce, kterou nazpívala pro puberťácký seriál Beverly Hills, jinak ale tuhle impulzivní ženskou neminulo nic z poctivé nádeničiny, kterou ochutnávala hlavně po losangelských klubech.

Nikdy jí nechyběla chuť do práce a cíleně si budovala svůj styl postavený na exaltovaném zpěvu, tradičních instrumentacích (mimochodem sama hraje na klavír) a bluesovém cítění. A posluchač si nemůže nevšimnout, že je umí otisknout i do písní, které se od blues posouvají směrem k tradiční popové nebo poprockové hudbě, či bílému soulu.

Ostatně několikrát si to naživo mohlo při jejích tuzemských koncertních zastávkách zkontrolovat i české publikum. Naposledy před několika týdny, 7. června v pražském Kongresovém centru. 

Dneska už je Beth Hart bezpochyby příslušnicí elitní pěvecké ligy a album War In My Mind nejen dalším dílem do úspěšné skládačky, ale i – jak sama přiznala – také jejím nejosobnějším albem.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související