Baseballovou exhibici v Japonsku sledují miliony diváků. Ve výběru Evropy jsou letos hned čtyři Češi

26. únor 2024

Před rokem v dresu národního týmu zaujali na World Baseball Classic. Teď se čtveřice českých reprezentantů představí ve výběru Evropy v exhibičním dvojutkáním proti domácímu Japonsku. Martinové Červenka, Mužík, Schneider a také Marek Chlup se můžou těšit na bouřlivou atmosféru a také si potenciálně pomoci k angažmá v tamní profesionální soutěži.

Čtveřice českých baseballistů si rok po účasti na World Baseball Classic opět užije bouřlivou atmosféru utkání v Japonsku.

Společně s trenérem Pavlem Chadimem totiž figurují ve výběru Evropy, který v Ósace za necelé dva týdny nastoupí v exhibičním utkání proti tamnímu národnímu týmu. Pro hráče je to velká příležitost se ukázat na mezinárodní scéně.

Čtěte také

„Je to mým tajným snem, že se tam ukáže první český hráč možná dříve než v MLS. Podle mě to bude největší březnová akce japonského sportu,“ říká Pavel Chadim, který do Japonska odcestuje v roli jednoho z trenérů evropského výběru.

„40 tisíc diváků na místě a tipl bych si, že to bude sledovat 30 až 50 milionů fanoušků u televize a to jsou tak velká čísla, že to žádný marketingový guru nemůže přehlédnout,“ vypočítává Chadim.

Krásným příkladem toho, jak může účast na velké akci pomoci k zajímavému angažmá, je Marek Chlup.

Jeden z největších talentů českého baseballu po výkonech na World baseball classic dostal možnost hrát v nezávislé lize American Association ve Spojených státech.

„Tam to bylo tak, že mi napsal skaut toho týmu, že mě viděl hrát v Tokiu a chtěl by mě do týmu. Může to fungovat úplně stejně jako minulý rok. Tady odehraju dobré zápasy v Japonsku, začnu dobře sezonu a mě osobně to může obrovsky pomoct,“ říká Marek Chlup, vedle kterého se v evropském výběru představí ještě Martinové Červenka, Schneider a Mužík.

Za zmínku stojí, že pozvánku dostal i další Čech Ondřej Satoria, který jí ale z rodinných důvodů odmítl. Exhibiční zápasy Evropa vs. Japonsko se uskuteční 6. a 7. března v Ósace.

autoři: David Prouza , rej
Spustit audio

Související