Bad Boys Blue: You're A Woman

4. březen 2024

Bílé roláky, saka do véčka, volné kalhoty a černé brýle, k tomu neodolatelné písně, které oslovily miliony lidí po celém světě – to je fenomenální kapela 80. let Bad Boys Blue. Letos slaví 40. výročí od svého vzniku.

Bad Boys Blue je dodnes působící hudební skupina založená v létě roku 1984 v německém Kolíně nad Rýnem. Původní trio tvořili Američan Andrew Thomas ze San Francisca, Angličan John McInernay a jamajský zpěvák Trevor Taylor. První singl skupiny Bad Boys Blue vyšel na podzim roku 1984. Jmenuje se "Love in my car". Stal se velkým hitem na diskotékách a v klubech, na příčky hudebních žebříčků však nedosáhl. Na jaře roku 1985 vychází singl "You're A Woman", který se stal hitem po celé Evropě. Ty jsi žena, já jsem muž, Ty jsi mé štěstí, já jsem Tvá sláva, zpívá se v písni, která se držela v roce 1985 na předních místech hitparád ve více než deseti evropských zemích. Bad Boys Blue byl diskotékový projekt, určený především pro evropské publikum. Výsledek byl skvělý.

Skupina se stala pozoruhodně populární i ve východní Evropě a Jižní Africe. Do roku 2010 vydala 18 alb, její fankluby fungují po celém světě, Česko nevyjímaje. Hvězdnou původní sestavu skupiny Bad Boys Blue už bohužel nezažijete. Trevor Taylor, původní zpěvák Bad Boys Blue, zemřel v roce 2008 v padesáti letech na infarkt ve svém domě v Kolíně nad Rýnem, o rok později ve stejném městě odešel do diskotékového nebe ve třiašedesáti letech Andrew Thomas.

Móda bílých roláků, sak do véčka, volných kalhot a černých brýlí, neodolatelné písně, které oslovily miliony lidí po celém světě – to je fenomenální kapela 80.let Bad Boys Blue. Jediným z původní sestavy Bad Boys Blue je John McInerney, stále vystupuje, a to i v Čechách.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio