Astrid Lindgrenová: Bratři Lví srdce. Strhující příběh odvahy, cti a věrného přátelství dvou bratrů

3. duben 2021

Brzy pochopíte, že oba jsou skutečně hodni jména bratři Lví srdce. V hlavních rolích Martin Sobotka a Jakub Zdeněk. Poslouchejte měsíc po odvysílání na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

1. část – Nangijala

Skoro desetiletý Karel, mladší z bratrů, je smrtelně nemocný a starší Jonatán se ho snaží rozveselit vyprávěním o Nangijale, zemi, kde vznikají všechny pohádky.

Čtěte také

Kdo se v ní ocitne, okamžitě se uzdraví a prožívá dobrodružství od rána do večera: loví ryby, leze po stromech a jen se raduje. Při nečekaném požáru však třináctiletý Jonatán zahyne a do země Nangijala přichází dříve nejmladší Karel. Setkají se spolu bratři nebo si Nangijalu Jonatán vymyslel, aby svého mladšího sourozence utěšil?

2. část – Nangilima

Sourozenci Jonatán a Karel zvaný Suchárek spolu po smrti šťastně žijí v Třešňovém údolí, v kouzelné zemi zvané Nangijala. Zpočátku se měli přímo pohádkově, celý den lovili ryby nebo si hráli... Brzy však zjistili, že ve vedlejším Šípkovém údolí klid rozhodně nepanuje.

Zdejší obyvatele jsou okupováni nepřátelskými vojsky hrůzovládce Tengila, která drží nesvobodné v otrockém poddanství. Jak jim Karel s Jonatánem pomohou? Jak zní heslo, které slouží ke vstupu skrz bránu? Jak se Nangijala liší od Nangilimy?

Účinkují: Martin Sobotka, Jakub Zdeněk, Růžena Merunková, Růžena Rudnická, Radoslav Brzobohatý, Jan Teplý, Iveta Dušková, Otto Lackovič, Mirko Musil, Antonín Hardt, Oldřich Vlach, Václav Kotva, Ota Nutz, Dagmar Weinlichová, Hana Brothánková, Jiří Binek, Ladislav Brothánek, Petr Hram a Karel Weinlich ml..
Napsala: Jana Knitlová
Dramaturgie: Ivan Hejna
Překlad: Jaroslava Vrbová
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvuková spolupráce: Jiří Binek a Hana Brothánková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1991

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související