Arthur Conan Doyle: Ohyzdný žebrák. Klasickou detektivku se Sherlockem Holmesem čte Jan Dvořák

Detektiv Sherlock Holmes s dr. Watsonem řeší případ záhadně zmizelého bohatého gentlemana Nevilla St. Clara. O pomoc slavného detektiva a jeho přítele prosí rozrušená manželka, která je přesvědčená, že svého ztraceného muže zahlédla v okně domu, který navštěvují kuřáci opia. Byl Nevill St. Clar zavražděn? Kočár se Sherlockem Holmesem a dr. Watsonem už uhání londýnským předměstím vstříc pátrání...

Čte: Jan Dvořák
Připravil: Dominik Mačas
Napsal: Arthur Conan Doyle
Překlad: Zora Wolfová
Režie: Jakub Doubrava
Natočeno: v roce 2017

Série dobrodružných příběhů Arthura Conana Doyla, ve kterých má hlavní roli fenomenální Sherlock Holmes, čítá neuvěřitelných 56 povídek a čtyři romány. Geniální detektiv, k jehož obrazu neodmyslitelně patří dýmka, lupa a kostkovaná čepice, stejně jako hra na housle a výjimečná schopnost dedukce, poutá pozornost čtenářů více než století. Jeho první publikovaný případ Studie v šarlatové začal vycházet jako román na pokračování už v roce 1887.

Povídka Ohyzdný žebrák, kterou jsme pro vás připravili do četby na pokračování na Dvojce, má v kánonu Sherlocka Holmese číslo osm. Doyle ji napsal v roce 1891 a patří do první sbírky povídek publikovaných pod názvem Dobrodružství Sherlocka Holmese.

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související