Antonín Křoustek, Bílý kruh bezpečí

5. červen 2012

V úterý byl hostem poradny Tandemu Antonín Křoustek z Bílého kruhu bezpečí.

Zdeněk
Dobre dopoledne, mam dotaz nastevuji vas take romove nebo o vas nevedi,a jak funguje osveta? Zdenek Trebic.
Dobré dopoledne i Vám a děkuji za zaslaný dotaz. V naší poradně nevedeme přehled klientů podle jejich národnosti či rasové příslušnosti, takže konkrétní čísla Vám nemohu sdělit, ale poradna je otevřena pro každého. Zda o nás vědí nebo ne nemohu posoudit, ale snažíme se, aby o nás věděl každý, kdo naši pomoc potřebuje. S osvětou je to poměrně dobré, o čemž svědčí mimo jiné i to, že dostáváme prostor v tak významných médiích, jako je třeba Region. Osvěta samozřejmě také hodně záleží na finančních prostředcích, kterých je pro neziskové organizace čím dál méně. BKB v Jihlavě má však dost silnou podporu od Krajského úřadu a Magistrátu v Jihlavě. Takže v nejbižší době bude naše osvěta spočívat především v rozšiřování letáků v nemocnicích, školách a podobných zařízeních.

K.
Dobrý den, rodiče se rozvádějí, otec maminku několik let bil. často jsem u toho byl, jsou to hrozné vzpomínky. Ještě mi ale není 18 let, můžu za vámi přijít? K.
Dobrý den i Vám a děkuji za Váš dotaz(i když tak smutný). I když Vám nebylo 18 let, do poradny samozřejmě přijít můžete a rádi Vám pomůžeme Vaši situaci zvládnout. Vzhledem k věku by pro Vás ale mohlo být výhodnější, kdybyste mi nejdříve zavolal na 606631551 nebo napsal na naši emailovou adresu, abych Vám dohodl termín, kdy v poradně nebude žádný klient, abyste měl ještě větší pocit soukromí. Rádi Vám pomůžeme - Křoustek.

Spustit audio