Alfons Bohumil Šťastný: Princ Dráček. Pohádka od pravděpodobného autora detektivek s Léonem Cliftonem

5. červen 2022

Premiéra pohádky s Ivanou Chýlkovou, Petrem Čtvrníčkem a Jiřím Lábusem o tom, že i drak může mít lidské srdce a v boji se zlem je přátelství silnější než ničivé plameny. Příběh vás zavede do království, kde čarodějnice Černucha unesla prince a zděšeným rodičům zanechala v kolébce draka s jasnou zprávu: váš syn se bude mít tak dobře nebo špatně, jak dobře nebo špatně se bude dařit Dráčkovi. Pohádka s klasickými motivy, beatboxem a současným zvukem.

Materiálně malému drakovi v zámku nic nechybí. Ale dát někomu lásku, chce víc než jen nechat připravit jídlo a ustlat postel. Najít v sobě lidské srdce není jednoduché. Podaří se to králi a zejména královně? A jaké srdce má vlastně malý drak?

Osoby a obsazení: Oliver Jankech (princ Dráček – dítě), Daniel Vano (Robin – dítě), Jiří Roskot (princ Dráček – mladík), Pavel Čeněk Vaculík (princ), Václav Jílek (Robin – mladík), Vasil Fridrich (král), Ivana Chýlková (královna), Petr Čtvrtníček (Ohnižil), Jiří Lábus (Černucha), Lubor Šplíchal (komoří), Martin Písařík (vládce jeskyních skřítků), Petra Kosková, Renata Kubišová a Ladislav Hampl (skřítci)
Připravil: Jan Herget
Napsal: Alfons Bohumil Šťastný
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Jonáš Rosůlek
Zvuková spolupráce: Miroslav Tóth
Hudba: Miroslav Tóth
Režie: Izabela Schenková
Premiéra: 5. 6. 2022
Produkce: Dana Reichová a Eva Vovesná
Autorka písňových textů: Izabela Schenková
autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.