Alena Zárybnická

moderátorka

Každý týden zvu své hosty na Zálety. Ve vší počestnosti, samozřejmě!

Věk: 1969 (Střelec)

Proč jste si vybrala práci právě v rozhlase? Je to pro mě místo nové, neprozkoumané – a zřejmě i proto velmi lákavé. Mám ráda výzvy! A jsem zvědavá, jak se popasuju právě s touhle…

Dosavadní kariéra: Nemám ráda slovo kariéra… Jsem šťastná, že můžu dělat to, co mě baví! Vzděláním jsem čistokrevný meteorolog, který se nějakou shodou náhod (na které mimochodem nevěřím) dostal do redakce počasí České televize. A pak přicházely další nabídky vyzkoušet si jiná televizní „řemesla“ - nějakých pár let jsem kromě počasí moderovala magazín Sama doma, točila dokumenty o sportovním létání, o horách. Ale počasí zůstává tím hlavním, co mě těší a naplňuje zároveň. Začínali jsme před skoro 20 lety s čtyřmi relacemi ráno a dvěma odpoledne. Dneska se odvysílá za den dvakrát tolik a to nepočítám mimořádné vstupy, když se něco důležitého děje.

Zájmy a záliby: Dvacet let jsem létala na větroních – to se nedá a ani nechce zapomenout. A pořád si říkám, že se k tomu někdy vrátím. Teď žiju na horách – v Krkonoších a nejvíc času trávím v kopcích – pěšky, na kole, na sjezdovkách či běžkách a ze všeho nejraději na skialpech. Ty můžu každému doporučit – ideální zimní podoba tréninku, pokud v létě jezdíte třeba na horském kole. A nejen po Krkonoších, mám ráda Alpy – třeba okolí Suldnu – a to jak v létě na kole, tak v zimě na pásech. Na ostatní moc nezbývá čas – každá ženská ví, že ponožky se samy nevyperou a jídlo samo neuvaří. Přesto se snažím najít si čas a kromě toho všeho psát články o počasí do časopisů – a vždycky se divím, že o i po letech je pořád o čem.

Aleně můžete napsat na alena.zarybnicka@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové