9 mýtů o financích aneb Co dělat, aby vaše příjmy rostly

27. červenec 2017

To, že člověk musí umět číst a psát, je samozřejmostí už od minulého století. Teď, v 21. století, je k tomu navíc třeba umět i dobře počítat. Co dělat, aby vaše příjmy rostly? Napoví 3. díl našeho letního seriálu.

Jak důležité je šetřit? „V žádném případě vám nepomůže nějaké drastické šetření nebo velké utahování opasků. Takto se vy ani vaše rodina tedy dobře mít nebudete,“ říká Jana Merunková, ředitelka obecně prospěšné společnosti yourchance.cz.

Mýtus 3: To si nemůžu dovolit

Dnešním mýtus by se dal shrnout do věty, kterou nejčastěji uslyšíte v nejrůznějších obchodních domech (hlavně tam, kde se prodávají hračky). Rodiče se tak brání žadonění svých ratolestí o zakoupení krásné panenky nebo skvělého autíčka. Sáhněte si do ale svědomí, neodpověděli jste někdy dítěti, že je to moc drahé nebo že si to nemůžete dovolit? Co ale tato věta udělá s vaším vztahem k penězům? (Odpovědi poslouchejte v audiozáznamu pořadu nebo ve videu.)

NAŠE SOUTĚŽ

Otázka č. 3:
Co musí člověk minimálně udělat (jak změnit své návyky, postoje, nebo znalosti), aby dosáhl maximálního zvýšení svých příjmů?

Soutěžní pravidla

Každý týden zveřejníme novou soutěžní otázku. Správnou odpověď odešlete do týdne po našem čtvrtečním vysílání! Odpovídat můžete přímo v našem formuláři, nebo si otázku vytisknout a poslat klasickou poštou na adresu Český rozhlas Dvojka, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2. (Počítejte ale s prodlením, které má pošta na doručení!) Třetí možností je formulář nascanovat a poslat mailem na adresu odpoledne@rozhlas.cz. Odpovědi označte zkratkou 9M (tedy 9 mýtů o financích).

Čtěte také

Taky můžete nakreslit komiks, natočit krátké (maximálně tříminutové video)! To ale musíte vložit na svůj youtube nebo facebook a poslat jen odkaz (najdete přímo ve formuláři).

Co můžete vyhrát?

Ze správných odpovědí vybereme každý týden 3 z vás! A co můžete vyhrát? Cenou je knižní set Prima život. A ten, kdo se bude chtít zapojit i do velkého finále na konci léta, může si stáhnout soutěžní arch a všech devět odpovědí poslat najednou (výše uvedeným způsobem).

Deset finalistů pak v polovině září pozveme na osobní setkání s hosty pořadu, a nejen to. Soutěž se dále řídí Pravidly soutěží Českého rozhlasu Dvojky.

Spustit audio