100. vydání Klubu osamělých srdcí seržanta Pepře

Sobotní Klub osamělých srdcí seržanta Pepře má číslo sto (vysíláme 12. ledna od 10:30 hodiny). Místo oslav jen pro pořádek připomenu, že první Klub se vysílal 8. října 2005. Tehdy zjara mě totiž vyzval Jan Spálený, abych se pokusil vymyslet pořad, kde bych nebyl didaktický a trochu se posluchačům otevřel. Zdráhavě jsem cosi sepsal a docela jsem si oddechl, když to kromě Honzy Spáleného nikoho nezaujalo.

<![CDATA[

Jenže pak přišel do Českého rozhlasu 2 - Praha, nový ředitel, Jiří Vejvoda. Dal si se mnou rande ze dne na den, ráno o deváté. Vyklopil to na mě všechno najednou, dokonce navrhnul i název pořadu. A tak už třetí rok s režisérkou Veronikou Rezkovou zkoušíme, co vaše uši před sobotním obědem unesou. Pro mě je to chůze po velice tenkém ledu. Ale pokaždé se utěšuju, že i když se mi to veřejné vzpomínání nepovede, snad to zachrání muzika.

A nějaké "počty" ke Klubu osamělých srdcí seržanta Pepře:
- odehráli jsme 501 snímků, z toho téměř 400 českých
- nejčastěji zazněli Beatles (18), Průdy plus Hammel (10), Kryl (9), Navarová (9), Jablkoň plus Malá lesní Jablkoň (9), Werich plus V&W (9), Robert Křesťan (7), Nohavica (6), Plíhal (6), Suchý (6), Radůza (6)
- přečetl jsem 100 přeložených textů a více než 300 svých minutových příběhů

autor: Jiří Černý
Spustit audio

Více z pořadu