Zita Senková zve do pořadu Jak to vidí nové hosty

2. únor 2014

Od ledna přicházejí na návštěvu do pořadu Jak to vidí osobnosti, se kterými jste se dosud neměli možnost pravidelně setkávat.

Aktuální dění pro vás nově komentují politoložka Vladimíra Dvořáková, rektor Univerzity Karlovy v Praze Tomáš Zima, právník a publicista Tomáš Němeček nebo profesor František Šmahel. A protože názorů na věci kolem nás není nikdy dost, můžeme vám slíbit, že se v blízké době v pořadu objeví další nevšední „jaktovidiči“.

Zita Senková

Protože ne všichni naši posluchači nové hosty znají, představíme je v krátkých medailoncích.

Prof. Vladimíra Dvořáková je vedoucí katedry politologie na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze a předsedkyně Akreditační komise.

Tomáš Němeček vystudoval žurnalistiku a právo na Univerzitě Karlově v Praze. Od roku 2009 pracoval v Lidových novinách, kde řídil nejprve přílohu Orientace a poté Právo & Justice, kterou založil. Je jediným držitelem všech novinářských cen v ČR. V létě 2013 odešel z novinářského prostředí a nastoupil jako vedoucí právník Psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Prof. Tomáš Zima je emeritním děkanem 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a nově zvolený rektor Univerzity Karlovy. Od roku 1999 je přednostou Ústavu klinické biochemie a laboratorní diagnostiky, v letech 2005-2012 byl děkanem 1. lékařské fakulty UK. Před patnácti lety založil Ústav lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky na 1. LF UK a ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, který svou komplexností patří mezi přední evropská pracoviště.

Prof. František Šmahel je český historik, znalec Jana Husa a Lucemburku. Zabývá se dějinami pozdního středověku, zvláště počátky české reformace, dějinami humanismu a Univerzity Karlovy a pozdně středověkou filosofií.

E-mail pořadu: jaktovidi@rozhlas.cz

autor: Jakub Hritz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka