Zatím se pokaždé ozvalo bravo, žasne akrobat a principál cirkusu Petr Horníček nad ovacemi diváků

14. červen 2021

Zatím se bravo ozvalo pokaždé, představuje akrobat a principál cirkusu Losers Cirque Company Petr Horníček nové představení. V Blízkých setkáních si povídal s Terezou Kostkovou i o tom, jak plánuje zapojit diváky do děje. Všechny díly pořadu najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Na naší nové scéně jsme hráli jen desetkrát a pokaždé se ozvalo bravo,“ vypráví principál Petr Horníček o novém akrobatickém programu divadla Losers Cirque Company v Braníku. Zajímavé je, že diváci takto oceňují výkon akrobatů a herců a zároveň se tak jmenuje i samotné představení cirkusu, které pro lepší výslovnost diváci i samotní tvůrci označují jako Lůzři. 

V novém představení Konkurz hrají i diváci

Cirkusáky čeká i premiéra nového a velmi neobvyklého akrobatického představení Konkurz. Na co se diváci mohou těšit? „My jsme to pojali tak, že lidé opravdu přicházejí na konkurz. Vybíráme mezi diváky a ti se poté stávají součástí,“ přibližuje Petr Horníček představení prošpikované tancem, akrobatickými kousky a hudbou. 

Podle Horníčka si herci při fyzicky velmi náročném představení sáhnou na dno. „V představení pracujeme i s emocemi, sympatiemi,“ naznačuje scénář principál divadla.     

Kdy je dobré ocenit herce pokřikem bravo? Jak se přizpůsobuje divadlo pro cirkusová představení? Proč musí být sál vymalován na černo? 

autoři: Tereza Kostková , juk
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.