V mladém věku jsem se dožil sedmdesáti, směje se Tomáš Töpfer. Jako dárek si přál Naďu Konvalinkovou

9. leden 2021

Tobogan k 70. narozeninám Tomáše Töpfera. Popřát přišla i Naďa Konvalinková. Moderuje Aleš Cibulka.

„Je úžasné se v mladém věklu dožít sedmdesátky. To se každému nepodaří,“ směje se při zmínce o zítřejším jubileu Tomáš Töpfer. „A Naďo, tebe si Tomáš přál jako dárek,“ vítá ve studiu Dvojky herečku Naďu Konvalinkovou moderátor Aleš Cibulka.

Tomáš Töpfer

„My máme Naďu v divadle jako veselého maskota,“ sklání Töpfer poklonu kolegyni z Divadla na Vinohradech. Oba herci se znají nejen z divadla, ale jejich přátelství pochází již od dob studií. 

Dvě vinohradské lásky Tomáše Töpfera: rozhlas a divadlo

Töpfer v Toboganu vzpomíná na doby, kdy do rozhlasu chodil jako malý kluk za maminkou, která zde pracovala. „Já jsem tady zažil celé dějiny divadla,“ vypráví uznale. Na Vinojhradech prožíval celé dětství, láska k divadlu se naplno rozhořela, když v devíti letech poprvé navštívil Divadlo na Vinohradech.  

autor: Aleš Cibulka

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.