Tři auta. První rozhlasová pohádka Zdeňka Svěráka

15. listopad 2020

Čím se v noci baví zaparkovaná auta? Vůbec první rozhlasová pohádka Zdeňka Svěráka z roku 1963 s Eduardem Kohoutem a Petrem Haničincem. Poslouchejte do 12. prosince 2020.

Účinkují: Eduard Kohout, Ljuba Hermanová, Petr Haničinec, Rudolf Deyl st., František Beránek, Luděk Kopřiva, Eduard Dubský, Jan Fuchs, Blanka Šrámková a Zdeněk Švinger
Dramaturgie: Alena Břízová
Zvuk: Věra Hromádková
Hudba: Dalibor Basler
Režie: Jan Fuchs
Natočeno: 1963

Starý americký vůz Mr Ford se jednou v noci zkusil nastartovat jen tak bez řidiče, aby mu nebyla zima. Spát v zimě pod širákem, to není ani pro auta nic příjemného! A když se Ford zahřeje, dostane další dobrý nápad: co kdyby se s novým Spartakem a mladou Miss Aerovkou vydali na noční výlet do Štěchovic?

Dokážete si představit, co se stane, až majitelé vozů zjistí, že jsou jejich auta z ulice pryč? Uvěří policejní kapitán běžnému dopravnímu policistovi, že viděl jet po silnici auta bez řidiče a že se nedala zastavit? Svěží pohádku s písničkami a hudbou Dalibora Baslera, která se zachovala v rozhlasovém archivu, nabízíme při příležitosti 120. výročí narození slavné automobilové závodnice Elišky Junkové, které připadá na 16. listopadu.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , ČRo Dvojka
Spustit audio