Tajné životy Marilyn Monroe. Strhující biografie slavné hvězdy

Jedna z nejslavnějších filmových hvězd 20. století, sex-symbol a idol mužů. Ve skutečnosti však rozháraná bytost s duší malého děvčátka, která zoufale toužila po dětech a troše hereckého uznání. Biografická kniha Anthonyho Summerse přináší řadu nových svědectví a rozkrývá i záhadné pozadí její tragické smrti. Četbu na pokračování uslyšíte na Dvojce poprvé 31. května od 22 hodin, na webu a v aplikaci mujRozhlas vždy od následující půlnoci. 

Čte: Vasil Fridrich
Připravila: Iveta Novotná
Napsal: Anthony Summers
Dramaturgie: Marina Feltlová
Režie: Vlado Rusko
Premiéra: 31. 5. 2021

V 50. letech minulého století patřila Marilyn Monroe k největším filmovým hvězdám. Diváci ji zbožňovali, studia díky ní naplnila promítací sály, muži ji milovali a režiséry přiváděla k šílenství.

Hvězda s duší malého děvčátka

Za vším tím pozlátkem a maskou celosvětového sexsymbolu se však skrývala rozháraná bytost s duší malého děvčátka, která zoufale toužila po dětech a troše hereckého uznání. Cesta k úspěchu byla lemována řadou velkých obětí. Jaká ve skutečnosti byla ta žena, kterou dnes známe pod jménem Marilyn Monroe?

Naše čísla hrají... s vámi
  • Víte, že kdybyste si poslechli všechny četby na pokračování a povídky natočené v roce 2020 v Českém rozhlase, zabralo by vám to 24 a půl dne? Celkem jsme jich v loňském roce vyrobili 1645. Podívejte se na další fakta o rozhlasu na webu nasecislahraji.cz.
autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.