Stopař. Nebezpečí nečíhá jen na stopující, ale někdy taky na řidiče

Byla krásná, hlaďounká, reagovala rychle a hlavně, takovou krásku hned tak někdo neměl. Simka model Chrysler 180 zmizela koncem dubna 1982 na Sokolovsku i se svým majitelem.

Účinkují: Tomáš Novotný, Jaroslav Kodeš, Jiří Knot, Libor Hruška, Kryštof Krhovják, Eva Kodešová, Milan Mazák, Ivo Theimer, Hanuš Bor
Scénář: Emil Hruška
Režie: Jaroslav Kodeš
Hudební spolupráce: Petr Šplíchal
Autorka projektu: Bronislava Janečková
Premiéra: 2. 10. 2019

Bogdan Dračev pocházel z Bulharska, ale trvale žil v Plzni. Pracoval ve Škodovce a neměl se špatně. Ten rok se zrovna pustil do rekonstrukce chaty, kterou měli s manželkou nedaleko obce Krásno u Sokolova. Jednu dubnovou sobotu se rozhodl, že využije dovolenou a před letní sezónou s pracemi na chatě trochu pohne.

V úterý se po něm začala shánět manželka. Telefonovala sousedům v Krásnu, ale ti Bogdana na chatě nenašli. Byla zamčená a auto i jeho majitel byli pryč. Zavolala tedy manželovu kamarádovi, jestli se u něj třeba nestavil. Ani ten o něm nevěděl.

Aspoň ale zahlédl z jedoucí tramvaje Dračevovu nepřehlédnutelnou simcu. Řidiče na dálku nerozeznal, ale jasně viděl, že v autě jeli dva lidé. Od té chvíle začala mít Zdena Dračevová o manžela opravdu velké obavy…

autoři: Bronislava Janečková , and
Spustit audio