Stánky se mi nikdy neoposlouchají, říká František Nedvěd

28. leden 2015

Rolling Stones, Pink Floyd a Bratři Nedvědi. Interpreti, kteří vyprodali Strahov. Dnes se ale mladší z bratrů Nedvědů vrací na menší pódia. Jak vzpomíná na své velké hity?

I dnes má František Nedvěd radost, když svou píseň někde zaslechne. „Ať je tu u táboráku nebo jiné společnosti, vždy z toho mám radost,“ přiznává.

Do Nedvědova repertoáru patří i velké hity jako Stánky nebo Růže z papíru. Nos nad nimi neohrnuje, hraje je pořád. „Písnička, ať ji zpívám stokrát nebo dvěstěkrát, má pokaždé jinou atmosféru. A to se mi nemůže oposlouchat,“ tvrdí.

Lidé se samozřejmě nejznámější singly stále žádají, Nedvěd jim dokonce jde naproti a předkládá je ještě dřív, než by o ně publikum stihlo požádat. „Mám sestavený repertoár, který vyhovuje všem. Jsou tam moje skladby i pecky od Honzy nebo písně světových umělců.“

„Samozřejmě není problém, když někdo přijde, že by chtěl nějakou skladbu někomu věnovat. To pak ji zahraju ještě radši,“ dodává známý folkař.

Koncertování v Hybernii

František Nedvěd teď chystá sérii pěti koncertů v pražské Hybernii. „Pro všechny je to úžasné. Ale pro mě to jsou i po letech příšerné nervy, mám z toho hrozný bobky,“ říká s úsměvem.

Původně si myslel, že prodá maximálně pár lístků. Ale o koncerty byl velký zájem. „Vypadalo to, že bude vyprodáno. Tak jsme nakonec přidali ještě jeden koncert. Ještě nějaké lístky ale zbývají,“ říká o svém koncertování Nedvěd. Koncerty proběhnou od 12. do 16. února.

„Než vejdu na pódium, tak se mi vždy zpotí ruce. Jakmile začnu zpívat, tak ze mě ale všechno odpadne,“ dodává. Na koncertech bude kromě Nedvěda vystupovat i Lucie Bílá nebo Spirituál Kvintet.

Jak přemluvil Lucii Bílou ke společnému vystoupení? Kde František Nedvěd pracoval? Více uslyšíte v iRadiu.

autoři: Marie Retková , jra
Spustit audio