P. D. Jamesová: Pachuť smrti

V kostele jsou nalezena dvě mužská těla s proříznutým hrdlem. Komisař Adam Dalgliesh a jeho tým pátrají po tom, jestli smrt bývalého ministra a bezdomovce má nějakou souvislost. Ve čtrnáctidílné četbě uslyšíte Jana Vodráčka.

Čte: Jan Vondráček
Připravila: Věra Mašková
Dramaturgie: Marina Feltlová
Překlad: Jiří Lexa
Hudba: Stanislav Abrahám
Režie: Vladimír Rusko
Premiéra: 4. 6. 2020

V detektivce, která vyšla v roce 1986, vás autorka zavádí do světa vysoké politiky. Jako doživotní členka Sněmovny lordů znala toto prostředí dobře. Proč se úspěšný ministr a možný kandidát na premiéra ze dne na den vzdá politické kariéry?

Je něco pravdy na bulvárních klepech o záhadných úmrtích dvou mladých žen z jeho okolí? A kdo by měl prospěch z jeho pádu a smrti? Nevěrná manželka a její milenec, nebo příživnický švagr? Dcera a její levicová buňka? Podivná hospodyně jeho neméně podivínské matky? Političtí spolupracovníci, či rivalové?

Čtěte také

Tuto spleť otázek musí rozmotat detektiv Dalgliesh spolu se svou novou podřízenou Kate. Vyšetřování je vede z chudé paddingtonské farnosti až do nejvyšších kruhů. Je třeba našlapovat opatrně, protože média číhají na každou chybu. A nejen média. Člověk, který už nejméně jednou zabil, se nebude rozpakovat udeřit podruhé. A v nebezpečí se mohou ocitnout sami vyšetřovatelé...

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete ke stažení nebo jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související