Nezdolná optimistka Zlata Adamovská: Úsměv je zadarmo

18. duben 2018

Zlata Adamovská je herečkou, která je ne nadarmo mezi finalisty letošního 22. ročníku rozhlasové ankety Šarmantní osobnost. O jejím šarmu není pochyb, stejně jako o hereckém umění a životním nadhledu, kterého má na rozdávání.

„Jsem veskrze pozitivní člověk a nezdolný optimista. Dívám se na svět s úsměvem. Úsměv je zadarmo. A jsem ráda na světě. I když se mi dělo příkoří, snažila jsem se ho hodit co nejrychleji za hlavu a zase se dívat kupředu. Jiřina Jirásková říkala, že jí připomínám Karolínu Slunéčkovou, která to navíc měla ve jméně, což já nemám. Ale zase jsem Zlata,“ směje se Zlata Adamovská.

Má to tak prý založením. „V dětství se člověk formuje a já měla sladké dětství. Můj tatínek byl cukrář a u nás byly sladký i kliky od dveří.“ Byl to i tatínek, který ji přihlásil do dramatického kroužku do Prahy. „Věřila jsem už odmalička, že budu herečka.“ Splnilo se jí to do puntíku a dnes má práce nad hlavu. „Nenudím se.“

Moje nejlepší role

Detektivky miluje, a kdo je vrah, tipuje ráda. I proto kývla na účinkování v hororové inscenaci Misery od Stephena Kinga ve Studiu DVA. „Je to možná jedna z mých nejlepších rolí. Já si to strašně užívám a netušila jsem, jak moc mě to bude bavit,“ říká ke své postavě šílené fanynky.

„Divácké ohlasy jsou úžasné.“ Představení Zlatě Adamovské dává pořádně zabrat. Dokonce tak, že si při premiéře natáhla kolenní vazy. Jejím hereckým partnerem je manžel Petr Štěpánek. „Herecky na sebe hezky slyšíme,“ chválí si.

Setkání s Meryl Streep

Kromě hraní se Zlata Adamovská dál věnuje i dabingu. Jejím hlasem promlouvá k českým divákům třeba Meryl Streepová, se kterou se i osobně setkala. „Bylo to formální setkání, ale byla milá a příjemná. Byla to šarmantní dáma.“

Zlata Adamovská a Jiří Holoubek
autoři: eh , Jiří Holoubek
Spustit audio