Michal Sýkora: Pět mrtvých psů

Ukradení medvědi, zabití psi, vlivní podnikatelé? Vrchní komisařka Marie Výrová alias Velká sova řeší se svým týmem nebezpečný případ, spojený s týráním zvířat.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Pět mrtvých psů napsal autor Michal Sýkora původně jako televizní minisérii, posléze látku přepracoval také pro román. Některé děje a závěr příběhu se od televizního nastudování liší. Přesto však detektivní případ z Olomoucka spojuje kriminalistický tým, napětí a spád.

Příběh se odvíjí od záhadného zmizení třech medvědů ze zoo a od nálezu pěti mrtvých psů ledabyle zakopaných v lese. Je možné, že obě tragédie spolu nějak souvisí? To je záhada, kterou se tak trochu na vlastní pěst snaží vyluštit mladá policistka Kristýna Horová, za trest přeložená na obvodní oddělení ve Šternberku. Na svou iniciativu a jistou a nedůvěru olomouckého kriminalistického týmu však doplatí. Jaký impulz to vnese do vyšetřování obou případů a jaké nitky je vlastně spojují?

Spisovatel Michal Sýkora

Účinkuje: Aleš Procházka
Režie: Vladimír Rusko
Scénář: Michal Sýkora
Připravila: Petra Hynčíková
Hudební spolupráce: Jiří Strohner
Premiéra: 4. 2. 2019

Spustit audio

Související