Knižní tip Dvojky: „Komiksy Doba ledová nejsou fotoknihy z filmu“

21. srpen 2016

Oblíbení hrdinové filmu Doba ledová Sid, Manny, Diego, Ellie, vačičáci a šavlozubá veverka září i mimo stříbrné plátno. Velký úspěch zaznamenali hned, když v USA vyšel před koncem roku 2011 jejich první komiksový příběh.

Komiksy Doba ledová nejsou fotoknihy z filmu. Mají originální kresby. A stejně je to i s příběhy, které nekopírují filmové zápletky, i když se na jejich vzniku podílelo několik tvůrců filmu. Celý tým přitom dbá na dokonalou shodu charakterů jednotlivých postav i logické spojení s filmovými příběhy.

Jak uvádí Martin Štefko v recenzi na serveru comics-blog.cz: „Vtip a nápad příběhům neschází, stejně jako místy naprosto skvělé skeče, které si s těmi filmovými vůbec nezadají.“ I když nejde o knižní novinky na našem trhu, těší se (podobně jako filmová zpracování) stabilnímu zájmu nejen dětských čtenářů.

Doba ledová - ukázka z komiksu
autor: zvl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.