Jaroslav Hejnic: Třináct

Autentická a živě zpracovaná hra o dvou teenagerech, kteří se chystají na první diskotéku. Zaujme vás hlavně formou vyprávění. Poslouchejte do soboty 27. října 2018.

„Jméno: Jiří Adam. Věk: 13 let. Znamení: panna. Prokletí: beďary a nedomrlej knírek (je mi trapný si ho oholit, je mi trapný nechat ho rašit). Celkovej pocit ze sebe samýho: trapnost.“ Takhle se představuje hlavní hrdina Jirka. Jeho očima budete vnímat celý příběh.

Díky jeho trefným komentářům (které sice neříká nahlas, ale vy je uslyšíte) můžete snáz pochopit jeho jednání a pocity. Komentuje totiž všechno: starostlivou matku, otce-matematika, tlustou učitelku, krásnou spolužačku, ale i sebe. Nechybí mu při tom nadhled, smysl pro humor ani neodbytný pocit trapnosti ze všeho. Dostane alespoň na konci hry první pusu?

Text hry získal první místo v soutěži Prix Bohemia Radio Autor 2016 v kategorii původní rozhlasová hra pro děti a inscenace se umístila na druhé příčce v rámci kategorie Drama na Prix Bohemia Radio 2018.


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Účinkují: Matěj Převrátil (Jiří), Prokop Košař (Pavel), Martin Myšička (otec), Dana Černá (matka) Natálie Drabiščáková (učitelka), Arnošt Goldflam (prodavač), Patricie Solaříková (Adéla), Tomáš Havlínek (Vokoun), Alžběta Volhejnová (Katka), Viktorie Hrachovcová (Zajacová), Dana Reichová (kuchařka)
Dramaturgie: Lenka Veverková
Zvukový mistr: Dominik Budil
Zvukový design: Ondřej Gášek
Asistentka režie: Jana Knappová
Režie: Martina Schlegelová
Premiéra: 17. 4.2017

Spustit audio