Hledání. Miloš Kopecký vypráví pohádková dobrodružství o cestě za ztracenou kuchařskou čepicí

5. prosinec 2021

Strejda měl bílou kacabajku a vysokou čepici. Jenže tu teď ztratil. Spolu s Michalem a jeho malou sestřičkou Markétou se ji pokusí najít. Jaká nevšední dobrodružství přitom zažijí?

Napsal: Josef Křešnička
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Režie: Mária Křepelková
Natočeno: 1988

Odlet

Kluka jménem Michal navštívil v pokoji před usnutím strejda Rudolf. Ztratil totiž svou kuchařskou čepici a přišel Michala požádat o pomoc. Jenže Michal je nemocný. Vypraví se ti dva hledat čepici?

Drak

Jít pouštět draka je velká zábava. Ale co když při ní děti zahlédnou na nebi balón, ve kterém letí Michal, jeho strejda Rudolf a sestřička Markéta? A co když vypustí nebezpečného draka?

Elvíra

Potkat se při výpravě létajícím balónem ve vzduchu s čarodějnicí může být pěkně nebezpečné. Jak dopadlo setkání Michala, Rudolfa a Markéty s Elvírou, co letěla na koštěti?

Havran

Padající létací balón je velmi nebezpečný dopravní prostředek. Takový let, nebo spíš pád může skončit opravdu nešťastně. Kdo nebo co zachrání kluka Michala, jeho strejdu Rudolfa a malou Markétu?

Tygr

Přistání na neznámém ostrově může být pěkně záludné. Zvlášť, když tam člověk potká neznámé zvíře. Třebaže vypadá mile, může být nebezpečné. Koho potkali Michal, Rudolf a Markétka při svém pátrání po kuchařské čepici?

Kniha

Už jste někdy navštívili ostrov, který je bílý od samých otevřených knih? Dnes takové místo můžete navštívit spolu s Michalem, Rudolfem a Markétou, kteří hledají zatoulanou kuchařskou čepici.

Čepice

Kluk Michal, strejda Rudolf i malá Markétka se vracejí zpátky ze svých dobrodružných cest. Ztracenou kuchařskou čepici ale zatím nenašli. Bude jejich výprava úspěšná, nebo skončí neslavně?      

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio