Háčkoval jsem spací pytel pro králíka, vypráví Ondřej Hejma v Toboganu na vodítku

6. únor 2021

Ondřej Hejma v Toboganu na vodítku vypráví o Jasmíně, fence zlatého retrívra. A přidává historku o tom, jak jako malý kluk háčkoval spací pytel pro plyšového mazlíčka. Řeč byla i o studiu čínštiny a o tom, jak se původně chystal studovat japonštinu. Moderuje Aleš Cibulka.

V dalším Toboganu na vodítku se sešli Aleš Cibulka s hudebníkem Ondřejem Hejmou. Šestnáctiletá fenka Ondřeje Hejmy do studia vzhledem ke svému věku nepřišla, ale její majitel při vyprávění ocenil její asistenční schopnosti.

Ondřej Hejma a Aleš Cibulka v Toboganu na vodítku

Nové cédéčko Dáreček

Na Dvojce představil i své nové cédéčko s názvem Dáreček. „Pracoval jsem na něm pět let,“ přiznal Hejma. Kromě hudby napsal i knížku, kterou dokonce namluvil jako audioknihu. Dáreček má i doma. „Mojí dceři se před třemi týdny narodil chlapeček,“ vypráví Hejma na Dvojce.  

Jak vznikl název Žlutý pes a proč Hejma opustil Prahu? Z jakého důvodu přestal jíst maso? Kdo ho přiměl, aby se věnoval homeopatii a akupunktuře? 

autoři: Aleš Cibulka , mka
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.