Georges Simenon: Maigret a případ Cecilie. Josef Somr v roli legendárního komisaře

14. únor 2021

Maigret čelí žertům ze strany podřízených. Dlouho ho totiž navštěvuje mladá žena, která tvrdí, že po bytě její tety v noci někdo chodí. Poslouchejte měsíc po odvysílání na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.  

Účinkují: Josef Somr, Michal Pavlata, Jiří Bruder, Barbora Hrzánová, David Novotný, Vanda Hybnerová, Karel Urbánek, Oldřich Vlach, Zdeněk Hruška, Miriam Kantorková, Vendula Křížová, Petr Křiváček, Martin Zahálka, Jiří Havel, Miloš Rozhoň a Jan Hyhlík
Připravila: Jaroslava Strejčková
Napsal: Georges Simenon
Dramaturgie: Hynek Pekárek
Překlad: Ladislav Jehlička
Zvukový mistr: Petr Křivohlavý
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Hudba: Petr Mandel
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: 1999

Dívka se bojí, že je to zloděj, nebo ještě někdo horší. Ale kdykoliv na místo policie dorazí, nic zvláštního nenajde. Při poslední návštěvě Cecilie nemá Maigret zrovna čas, je zaneprázdněn návštěvou kolegů z USA. Když chce Cecilii konečně vyslechnout, zjistí, že už odešla.

Druhý den se do bytu vypraví sám. Najde zde mrtvolu tety. Cecilie sama je krátce na to nalezena mrtvá v budově soudu. Otázek je spousta a všechny bez odpovědi. Ale jen prozatím. Protože komisař Maigret se pouští do podrobného vyšetřování celého případu... Jak to celé skončí?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc online zdarma na portálu mujRozhlas. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.