Geoffrey Chaucer: Canterburské povídky. Důvtipné příběhy ze života na sklonku středověku

26. srpen 2023

O lidské pošetilosti i vychytralosti, o životních útrapách i radostech. Poslechněte si dodnes svěží příběhy podle jedné z nejvýznamnějších knih anglické středověké literatury ve vynikajícím hereckém obsazení.

Účinkují: Vilém Besser, Pavel Soukup, Milan Neděla, Josef Somr, Zdeněk Řehoř, Oldřich Vízner, Otakar Brousek, Růžena Merunková, Jiří Hálek, Michal Pavlata, Carmen Mayerová, Ivo Gübel, Ljuba Krbová, Antonín Molčík, Vladimír Čech, Václav Bouška, Jan Řeřicha, Jiří Ornest, Vladimír Krška, David Vejražka, Jana Štěpánková, Petr Štěpánek, Daniela Kolářová, Růžena Lysenková, František Němec, Miloš Rozhoň, Ladislav Trojan, Viktor Vrabec, Josef Červinka, Viktor Preiss, Klára Jerneková 
Dramatizace: Jaroslava Strejčková
Napsal: Geoffrey Chaucer
Dramaturgie: Dagmar Jaklová-Oravová
Překlad: František Vrba
Hudba: Petr Mandel
Režie: Josef Červinka
Natočeno: 1984

KUPUJTE NA RADIOTEKA.CZ

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.