František Pavlíček: Babí léto na modré vodě. Martin Růžek a Antonie Hegerlíková v komorní hře o vztahu dvou stárnoucích lidí

6. srpen 2022

Citlivě vylíčený příběh milostného vzplanutí během lázeňského pobytu. Cit postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro život dvou stároucích lidí... Když v roce 1979 napsal známý autor text této rozhlasové hry, byl po řadu let v nemilosti normalizačních politiků. Stalo se tak nejen proto, že o dva roky dříve podepsal Chartu 77. Za svoje politické angažmá se stal zakázaným autorem, jehož texty nemohly být realizovány pod jeho jménem.

Osoby a obsazení: Landa (Martin Růžek), Lída (Antonie Hegerlíková), Tomášek (Jaroslav Moučka), Soňa (Jaroslava Adamová), Stehlík (František Vicena) a Stehlíková (Miriam Kantorková)
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Josef Hlavnička
Zvuk: Blanka Berzová
Zvukové efekty: Artur Šviha
Zvuková spolupráce: Míla Zatřepálková
Hudba: Milan Baginský
Režie: Josef Hajdučík
Natočeno: v roce 1979

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související