Dračí sémě. Byla to skutečnost, nebo jen děsivý sen? Horor podle Roberta Ervina Howarda

3. červenec 2021

Děj hororu podle Roberta Ervina Howarda se odehrává na americkém jihu, kde hrdina příběhu najde během lovu tajemný opuštěný dům. Jaká strašlivá odhalení tam na něj čekají? Mrazivě děsivým příběhem pokračuje Strašidelné léto na Dvojce

Účinkují: Jiří Kalužný, Milan Němec, Zdeněk Rumpík, Václav Dušek, Ludmila Mecerodová a Ludmila Engelová
Napsal: Vladimír Zajíc
Dramaturgie: Martin Velíšek
Hudba: Petr Mandel
Režie: Lída Engelová
Natočeno: 2005

Americký spisovatel Robert Ervin Howard je znám především jako autor povídek o Conanovi. Čtenáři si jeho jméno spojují s žánrem fantasy, horory a dobrodružnými historickými příběhy. Od mládí chtěl být spisovatelem a svou první práci publikoval již v 18 letech. Největší slávu mu přinesly příběhy o barbaru Conanovi. Kromě prózy psal i poezii. 

Inscenace byla natočena ve spolupráci Východočeským divadlem Pardubice.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.