Dagmar Langová: O Terezce v zemi snů

27. říjen 2019

Příběh holčičky Terezky, která spolu s duhovým panáčkem zachraňuje zemi snů před úklady zlého Nocimura. Čte Apolena Veldová.

Pán zla se snaží zničit všechny sny, vymazat z nich barvy, lehkosta krásu. Podaří se Terezce kouzelnou zemi zachránit a spolu s ní všechno příjemné snění?

Napsala: Dagmar Langová
Čte:
 Apolena Veldová
Režie:
 Dimitrij Dudík
Dramaturgie: 
Zuzana Vojtíšková
Premiéra: 27. 3. 2017

O černých snech

Terezka v louži najde téměř průsvitného panáčka a zjistí, že se tenhle nešťastný mužíček snaží o záchranu země snů. I když s obavami, vydá se na nebezpečnou cestu spolu s ním...

O sladkých snech

Zmizí-li ze světa sladké sny, zbydou jen ty hořké a trpké. A to není nikdy dobře. Terezka s panáčkem se snaží vymyslet způsob, jak přesvědčit Nocimura, aby sladké sny neničil.

O zašmodrchaném snu

Vychytralý Nocimur přiměje nezkušeného pavoučka, aby Terezce utkal ten nejkrásnější sen. Jenže jak se ukáže, připravit pěkný sen není tak jednoduché,jak se zdá. V rukou začátečníka se může proměnit v noční můru.

O splněných snech

Nejkrásnější sny se mění v perly. Proto je Nocimur krade. Na pomoc Terezce a duhovému panáčkovi tentokrát přispěchá i opelichaný kocour a nevzhledná ropucha.

O zámku ze snů

Tak trochu to vypadá, že Nocimur zmoudřel: zve Terezku s duhovým panáčkem do zámku ze snů. Ale není to dobře míněná pozvánka, je to zrada...

O zlých snech

Nocimur je stále pevně odhodlaný zničit všechnu krásu. Aby Terezku vyděsil, nechal ji vypít hořký odvar na trpké sny. Pak nalil taky trochu sobě. Co tenhle nápoj způsobil ve spánku Nocimura, a co v Terezčině snění?

O ztracených snech

V pohádkách se stává, že se zloduch napraví. A právě to se přihodilo i Nocimurovi. Svou touhu ubližovat a ničit hezké sny proměnil díky Terezce a panáčkovi na přání pomáhat a připravovat sny pro pěkné spaní.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.