První písničku přinesl bratr Honza, vzpomínal František Nedvěd na Dvojce

19. červenec 2021

František Nedvěd ve věku 73 let zemřel. Poslechněte si, jak vzpomínal na spolupráci s bratrem Janem. „Byl to Honza, kdo přinesl první vlastní písničku a kdo se chtěl první osamostatnit,“ vyprávěl v létě 2020 ve svém domově v Lukách pod Medníkem při rozhovoru s Vláďou Slezákem v pořadu Moje hvězdy. 

Nejdřív spolu měli skupinu Toronto, pojmenovanou podle trampské osady, kde hráli. „Před koncertem v pražské Lucerně jsme se ale museli rozhodnout: buď změníme jméno, anebo nebudeme hrát. Honzu tehdy napadli Brontosauři podle hnutí,“ vzpomínal v pořadu Moje hvězdy František Nedvěd.

Honza chtěl hrát sólo

První vlastní písničku přinesl do repertoáru jeho bratr Honza. Byl to taky on, kdo první uvažoval o sólové dráze, když hráli ve Spirituál Kvintetu. Františkovi to prý bylo líto. Pak začali zpívat i spolu ve dvojici. Jejich společné působení vyvrcholilo velkým koncertem na Strahově. Ke společnému zpívání se pak oba bratři vrátili na krátkou dobu po 11leté pauze. 

Život v Lukách pod Medníkem

František žil v Lukách pod Medníkem se svojí ženou Maruškou. Poblíž bydlí i syn Vojta s rodinou. V původním domě Františka Nedvěda. Společně se starali mimo jiné o mateřskou školku.

Moderátor Vláďa Slezák navštívil Františka Nedvěda u něj doma v Lukách pod Medníkem

Jakou písničku milovali oba bratři Nedvědi? Proč podle Františka Nedvěda už Trampové vymizeli? A proč ve svém volnu jezdíval do Jaroměřic poblíž Temelína? 

Spustit audio

Související